dinsdag 24 juni 2014

Neem elke dag vijf minuutjes voor jezelf

Als iemand vraagt wat je de vorige dag hebt gedaan, dan kan je dat eigenlijk niet meer goed herinneren. Je hebt het zo druk, dat je de tijd niet eens meer in de gaten hebt. Je rent de hele dag van hot naar her. Komt dit je bekend voor? Dan is het belangrijk voor je om meer mindful te gaan leven.

Hoe doe je dat dan, bewust in het leven staan? Begin met kleine stapjes. Neem elke dag vijf minuutjes voor jezelf. Hoe je deze minuten invult, mag je geheel zelf weten. Zolang je maar rustig wordt en jezelf weer in het hier en nu brengt. Doe dit door te mediteren, fris jezelf even op of denk aan alle leuke dingen die je hebt meegemaakt vandaag. In alle hectiek van een dag mag je niet vergeten even aan jezelf te denken.

Je zult merken dat dit in het begin best lastig kan zijn. Terwijl vijf minuutjes op een dag niet veel gevraagd is. Als je het een dag vergeet, dan is dat niet erg. Probeer er de volgende dag beter aan te denken. Doorzettingsvermogen is belangrijk, want hoe langer je dit volhoudt, hoe meer dit een automatisme wordt. Begin met elke dag vijf minuutjes bij jezelf stilstaan en dat is een mooi begin om mindful te leven.

bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten