woensdag 7 mei 2014

De basis van mediteren: adem


Begin je met mediteren? Begin dan met ademhalingsmeditatie als basis. Het zorgt voor concentratie en kalmte en dat is belangrijk voor elke vorm van meditatie. Heb je de ademhaling goed onder de knie? Dan kan je gaan experimenteren met andere meditatievormen. 


1. Ga zitten of liggen. Doe wat jij het fijnst vind en waarbij je het meest kan ontspannen.

2. Adem in en uit zoals je altijd doet. Zit je adem hoog bij je borst of zit die juist laag in je buik? Probeer naar je buik toe te ademen als je adem hoog zit, want buikademhaling is de juiste ademhalingstechniek. Adem diep in en volg je adem tot in de onderbuik.

3. Blijf de stroming van je ademhaling volgen en zorg dat je ademhaling laag blijft. Als dat lukt, probeer dan steeds rustiger adem te halen. Adem langzaam in en langzaam uit. Hier word je kalm van.

Zorg dat je tijdens de gehele oefening bezig bent met je ademhaling. Voel je longen volstromen met lucht. Gaan je gedachtes rondzweven en denk je na over andere dingen? Dat is niet erg als dat gebeurd, maar zorg dat je gedachtes dan weer naar je ademhaling gaan. Blijf je concentreren. De ademhalingsmeditatie brengt je in het hier en nu.


bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten