donderdag 15 mei 2014

Redenen om te lezen

Lezen, je kan niet zonder in je dagelijkse leven. Van kookrecepten tot gebruiksaanwijzingen tot een roman. Je komt er niet om heen. Waarom is het goed voor je om (een boek) te lezen?

~ Je leert tussen de regeltjes te lezen. Als je veel leest, ga je steeds vaker de diepere betekenis van een boek begrijpen. Wat ligt er verscholen achter de woorden van een personage? Een schrijver heeft vaak meerdere betekenissen in zijn of haar boek verstopt, die niet zichtbaar zijn op het eerste gezicht. Daarvoor moet je aandachtiger lezen en proberen deze verscholen thematiek te begrijpen.

~ Het lezen van een goed boek vermindert stress. Doordat je je laat meeslepen in het verhaal, vergeet je alles om je heen. Lezen is dus echt een manier om even te ontsnappen aan de werkelijkheid. Lekker wegdromen over die romantische jongen uit die chicklit of fantaseren over die prachtige wereld uit je fantasy boek.

~ Je hersenen blijven fit en actief door te lezen. Het vereist aandacht en daardoor wordt je concentratie ook nog eens beter.

~ Als je leest kom je veel nieuwe woorden tegen. Vaak kan je uit de zinnen de betekenis van het woord ophalen. Door veel te lezen, vergroot je dus je woordenschat. En laten mannen nou net intelligente vrouwen sexy vinden...

~ In boeken leef je mee met de personages en hierdoor lukt dat je ook beter in de echte wereld. Je kan emoties van anderen snel herkennen en je leeft je beter in in een ander.

~ Vind je schrijven leuk? Ga dan lezen! Zo leer je veel over de structuur van een verhaal, schrijftechniek en het vergroot je woordenschat. Door een boek te lezen zal jou schrijfstijl stukken beter worden.

Als laatste, het is leuk om te lezen. Een prima tijdverdrijf om jezelf te vermaken als je even wilt ontspannen.





bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten