zaterdag 17 mei 2014

De weg naar geluk #4

Loslaten van negativiteit en vasthouden van positieve energie

Een complimentje ben je gauw vergeten, maar die ene kritische opmerking krijg je maar niet uit je hoofd. Je blijft er maar over piekeren en het wordt zelfs zo erg dat je je er ongelukkig door gaat voelen. Waarom klampen we onszelf vast aan negativiteit? En dat terwijl er zoveel positiviteit om ons heen te vinden is.

Het toverwoordje is loslaten. Om gelukkig te worden moeten we leren om negativiteit los te laten. Het is erg lastig om dat te doen als je een echt denkertje bent. Een denkertje piekert continu. Probeer in plaats van aan de negatieve dingen, aan de positieve dingen te denken. Betrap je jezelf op negatieve gedachtes? Laat ze los en maak plaats voor positieve gedachtes.

Voortaan moet je je vasthouden aan de positieve dingen die er op een dag zijn gebeurd en laat de negatieve dingen los. Laat negatieve gedachtes niet door je hoofd heen spoken. Door negativiteit ga je piekeren, stressen en jezelf onzeker voelen. Je voelt je juist gelukkig en zelfverzekerd door positiviteit. Houd je vast aan gelukkige gevoelens. 






bron foto: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten