vrijdag 18 april 2014

De geurfamilies

Een geur is samengesteld uit een topnoot, hartnoot en basisnoot. De topnoot ruik je meteen na het aanbrengen van de parfum. De topnoten zijn intens, maar ze verdwijnen snel. De hartnoot creëert een harmonische overgang tussen de top- en basisnoot. Zo’n 50 tot 80 procent van een geur bestaat uit de hartnoot en deze ruik je na ongeveer tien minuten (als de topnoot is verdwenen). De basisnoot is het belangrijkste van een parfum. Deze diepe geuren ruik je het langst.

Bloemige geuren
Dit is de populairste groep. De geur kenmerkt zich door het gebruik van één soort bloem. Bloemengeuren zijn vaak zacht en fruitig, maar kunnen ook fris zijn. Net als bloemen ruikt deze parfum zoet.
Chanel N°5 en Dolce van Dolce & Gabanna



Houtachtige geuren

Deze geurfamilie is warm en straalt kracht uit. Veel herengeuren vallen onder de houtachtige geuren. De aroma van een houtachtige geur ruikt naar bos, hout en mos en soms met een lichte bloemengeur. Populaire noten zijn patchoeli, ceder en sandelhout.
Elie Saab en Guerlain La Petite Robe Noire


Citrusgeuren
Deze parfums bevatten citrusingrediënten zoals citroen, limoen, grapefruit, mandarijn enz. Het is een verfrissende geur.
Michael Kors Sporty





Oriëntaalse geuren
Deze geurfamilie doet je denken aan Oosterse kruiden. Het is een exotische geur. Denk aan geuren met vanille, kaneel en kruiden. Oriëntaalse geuren zijn warm, kruidig en zwoel.
Dior Hypnotic Poison en Beyoncé Heat


Chypre
Dit zijn vaak frisse geuren. De topnoot is bergamot en is aangevuld met bloemengeuren of citrus.
Miss Dior


Weetjes
~ Parfum ruikt op iedereens huid anders. De geur verandert onder vele invloeden, zoals hormonen, vetheid en pH-waarde van de huid.
~ Draag je vaak een houtachtige geur? Deze vrouwen worden als sterk en besluitvaardig gezien. Hou je meer van een bloemengeur? Dan straal je vrouwelijkheid uit. Vrouwen die een kruidige bloemengeur gebruiken worden door mannen jonger en slanker geschat.
~ Test parfum altijd op je huid en beoordeel de geur pas na een halfuur. Dan zijn de hartnoten en basisnoten ook goed te ruiken. 




Wat is jou favoriete parfum?




xoxo


bron foto's: weheartit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten